tiistai 13. maaliskuuta 2012

Toimii ku nakutettu!

Ihanan aurinkoista ja lämmintä, vihdoinkin, tätä on odotettu! :) Paitsi inhottavaa polkea tuolla järkyttävässä tuulessa ihan kenossa töihin ja töistä kotiin eli yhteensä noin 6km, ottaa kunnon päälle.

Päästiin lauantaina kokeilemaan uusia vermeitä, remonttiturpista ja kimblewickejä, ja suureksi onnekseni toimivat loistavasti. Fanni on paljon rennompi ja mukavampi ratsastaa.
Mentiin lauantaina pellolla siinä laitsalla ja Janina käveli alkukäynnit ensin ja sitten hyppäsin itse selkään ja ravailin ja nostin laukat muutaman kerran molempiin suuntiin. Fanni oli tosi kiva ja kuuliainen ratsastaa. Tehtiin myös pysähdyksiä ja nostettiin ravi pysähdyksestä. Kävelin sitten vielä loppukäynnit pitkin ohjin.
Kimblewickeillä Fanni on herkempi suustaan ja toimii huomattavasti paremmin kuin ennen.

Janina ja Fanni


Maanantaina siivosin karsinat ja tein iltatallin valmiiksi sillä aikaa kun Janina ja äiti harjasi Fannin ja Melexin, kun Janina sai ratsastaa Melexiä. 
Mentiin taas laitsalle koittamaan josko saataisi hevosista jotain irti. Melex meni nätisti, kuten aina ja Janina ravaili sen kanssa pitkiä sivuja välillä ja taivutteli ympyröillä.
Itse ratsastin Fannia ja sain sen ravaamaan oikein nätisti ja hallitusti, ettei se kaahottanut ympäriinsä ja kiirehtinyt jokapuolelle, tosin jos Melex lähti edestä ravaamaan niin Fanni olisi tietysti halunnut lähteä perään, mutta käänsin sen voltille, että saadaan sopiva välimatka. 
Nostelin laukat muutaman kerran hyvällä ja rauhallisella tuloksella. Fanni hikeentyi aika reippaasti, joten ratsastin sitä vain sen 30-40min ja kävelin loppukäynnit pitkin ohjin ja istunnalla jos yritti lähteä ravaamaan, jota ei pahemmin olympioiden kanssa olla tehty, mutta näin toimi tosi hyvin. 
Heitin Fannille ratsastuksen jälkeen fleecellellisen sadeloimen kaulakappaleella kun oli hikinen ja tuuli hiukan. Hieroin kaulaan lämpölinimenttiä, rasvasin niskassa olevan hiertymän helosanilla ja annoin parit porkkanat.

ohhoh mis mun kädet on.


4 kommenttia:

 1. teki ootte kokeillu kimblewickiä :) hyvä että toimii. Meillä ei toiminu aluks hirveen hyvin, mutta nyt on taas parempi kolmipalalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu, ostin tossa viime viikolla kimblewickit suoralla suuosalla missä on se kielentila, toimii ihan älyttömän hyvin, oon tosi tyytyväinen :) Noniin, eli tajusinko oikein että vaihoit kimblewickin jälkeen kolmipalaan vai ? :D

   Poista
 2. Joo, me käytetään kimblewickiä vaan esteillä :P muuten kolmipalalla on toiminut kimblewickin jälkeen törkeen hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa kiva kuulla :) täytyypi itekkin varmaan kokeilla sitten täs jossain vaiheessa, jospa meilläki toimis :P

   Poista