torstai 29. syyskuuta 2016

Liikaa tekemistä - liian vähän aikaa kirjoittaa

Blogi on pidellyt hiljaiseloa pidemmän aikaa, sillä tässä on ollut todella paha mielenkiinnon puute osittain hevostelussa ja myös kirjoittamisessa sekä hyvinkin kiireinen kevät ja kesä!

Fanni on tosiaan muuttanut jo keväällä/alkukesästä uuteen paikkaan vanhan kaverinsa sh-ruuna Hessun kanssa tietyistä syistä. Hessunhan omistaa siis ystäväni ja kaksikko on ollut ennestäänkin samassa paikassa silloin kun tammuska meille tuli!

Kaverukset nokat lantakasassa.
Fanni oli siis väliaikaisesti samalla tallilla kuin Hessu, mutta laidunruohon tullessa hyvään mittaan toverit siirtyivät laitumelle seuranaan sh-tamma Tumma, shet-t Sara sekä lv-ruuna Caleb. 

Vasemmalta shet-t Sara, sh-t Tumma, sh-r Hessu, Fanni sekä lv-r Caleb 
Nopeasti kaverit kuitenkin ruohon söivät, joten kaksikko Hessu ja Fanni siirtyivät Hessun omistajan miehen veljen mökille toimittamaan ylikasvaneen pihapiirin leikkuuta. Saimme kuitenkin yksi yö puhelun, että hevoset ovat lähteneet omille matkoilleen. Fannihan kunnioittaa lankaa todella hyvin ja tällä kertaa olivat tulleet langoista ja jäljistä päätellen oikein ryminällä ulos eivätkä olisi takaisin tahtoneet hakiessa tulla, joten joku ötökkä siellä oli ilmeisesti ollut. Illan hämärissä sitä ei kyllä itseäänkään kauheasti huvittanut pelokkaiden hevosten seurassa kävellä takaisin sinne Nooran ajaessa autolla takana ja näyttämässä valoa! Veimme siis keskellä yötä kaverit vielä takaisin samaan laitumeen missä aeimmin olivat olleet. Vaihtoehtojakaan siinä vaiheessa ollut.

Mökin ruohonleikkurit! Toinen käynnissä ja toinen huollossa.
Ollaan myös rakennettu koko kesä tallia Hessulle ja Fannille ystäväni Nooran miehen vanhemmille. Hommaa on riittänyt todella paljon! Tarha saatiin valmiiksi jo aiemmin, jolloin hevoset siirtyivät laidunruohon loppuessa sinne mukanaan vielä kun yöt sallivat ulkona olon samalla laitumella ollut seuraponin virkaa toimittava (sekä kärryponi) shetlanninponi Sara. Saimme luvan naapurissa asuvalta mieheltä niittää hänen pellostaan (ei saa laiduntaa, kun on EU-pelto) tuoretta heinää hevosille aina peräkärryllisiä, jolloin saivat sitä natustella kuten laitumella.

Kaverukset uudella tallilla.

Käytiin myös kesällä uittamassa shet-t Saraa jonkin matkan päässä trailerin kanssa. Mikä vesipeto poni olikaan! Tykkäsi niin paljon !
Elokuun loppupuolella saimme tallin valmiiksi ja purut sekä heinät hankittua, joten Sara-poni siirtyi takaisin omalle tallilleen ja Fanni ja Hessu pääsivät syyskuun alussa aloittamaan tallikauden! Molemmat ovat viihtyneet todella hyvin. Talli on siis pikkuruinen vanhaan riihen päähän "suuliin" rakennettu ja varusteet meillä ovat riihen pienessä huoneessa. Saimme myös äitini työpaikalta vanhoja hyllyjä ja kaappeja, joten kaikki tavarat saatiin oikein loistavasti järjestykseen. Kenttää meillä ei tuolla ole, mutta syksyisin käytössä sänkkärit sekä koko vuoden ympäri yllämainittu heinäpelto, joissa saa ratsastella sekä loistavat maastot ja maneesia saa vuokrata n. 15 minuutin kävelymatkan päästä. Myös pienen maastoreitin päästä löytyy kiva pikkuinen uitto/kahlauspaikka!Fanni on siis voinut hyvin koko kesän, mutta jottei liian hyvin menisi, ilmestyi takaseen viime viikolla imppari. Olimme lähdössä tammuskan kanssa ajamaan, kunnes huomasin, että takanen on kuin tukki. Se ajoreissu jäi siihen ja eläinlääkäri paikalle kun itse epäilin impparia ja sehän se olikin. Fannilla on siis ollut pienet haavat takasessa, mitä kylläkin hoidettu, mutta eivät olleet siitä huolimatta umpeutuneet ja sitä kautta sitten tuo imppari tullut. Tuloksena oli viikon sairasloma, kolmen päivän kipulääkekuuri sekä viikon antibiootti. Molemmat hepat saivat samalla jäykkäkouristusrokotteet. Nooran hevosella Hessulla taasen etusen jänteessä jotakin, joten sai viikon kipulääkekuurin ja ainakin kahden viikon sairasloman, jonka jälkeen Noora vie jalan ultrattavaksi. Toivotaan, ettei mitään pahempaa ole.

Fannilla loppui sairasloma tiistaina, jolloin se pääsi taas vähän tekemään töitä. Otin tammuskan ensin liinan päähän purkamaan vähän energiaa ja sehän oikein innostui! Tulihan sieltä muutamia pystyynhyppelyjä sekä muita kevätjuhlaliikkeitä. Pahimpien virtojen purkauksen jälkeen ratsasteltiin Nooran kanssa Fanni vielä puoliksi käynti- ja ravityöskentelyllä jonkin aikaa, jolloin meni sitten ihan ok:sti. 

Eilen käytiin kärryttelemässä Nooran kanssa Fannilla. Oli tosi kurja ilma kun vettä satoi, mutta tammuskaa se ei haitannut ollenkaan! Meni korvat tötteröllä kokoajan ihan innoissaan ja muutenkin todella tyytyväisen ja rennon oloisena, se niin tykkää tuosta kärryilystä! 


Kävin myös viime viikolla kokeilemassa kaverini lämminveriruuna Arskaa, josko päästäisi tässä lähiaikoina estekisat kokeilemaan kun omistaja ei ruunalla itse hyppää. Hömpöteltiin näin aluksi pellolla kun ensimmäistä kertaa ruunan selässä olin, mutta tarkoitus olisi mennä heidän tallinsa läheiselle kentälle kokeilemaan esteitä. Arska oli todella kiva ratsastaa, joskin vähän kuumahko laukassa ja esteellä jonka väkersimme pellolle. Vaikka kuumui, pysyi todella hyvin lapasissa eikä hötkyillyt mitään. Hauskan ponimainen ruuna on, kun on aika pieni ja askeleetkin täysin erilaiset mitä olen tottunut meidän tammuskalla. Laukka oli niin paljon erilaisempi, että mulla oli alkuun ongelmia siinä, miten päin siellä oikein keikun! Katsellaan nyt kun päästään vielä kunnolla kentälle hyppäämään, niin seuraavia pikkukisoja. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti