keskiviikko 9. syyskuuta 2015

~ Mä oon sopivasti onnellinen

Neiti tammamamma on vietellyt viimeviikon torstaista sunnuntaihin vapaata, kun olimme Kotkassa isovaarin hautajaisissa. Neitokainen osasi kuitenkin käyttäytyä maanantaina fiksusti vapaapäivistä riippumatta.

Sitten taas asiaan. En edes ole muistanut mainita, että Fannille löytyi muutama viikko takaperin aivan loistava, aikuinen vuokraaja, jonka kanssa kemiat kohtaa niin hevosella kuin meilläkin todella loistavasti ja hän on mahtava lisä talliporukkaamme sekä apukäsiin tuon otuksen kanssa. Vuokraaja käykin kahdesti viikossa (tällä hetkellä perjantaisin ja sunnuntaisin) liikuttelemassa ja hoitamassa tammuskan, että mekin saadaan vähän vapaata. Laidunkaudella se tosin ei ole ollut ongelma, mutta nyt lokakuussa tallikauden alkaessa on kiva saada vähän apua tallipuuhissa!

Edellisessä postauksessa myös mainitsin ja hehkutin kuinka neiti elukka toimi Marjutilta lainatuilla hackamoreilla aivan käsittämättömän hyvin ja oli todella rento ratsastaa. Mullahan alkoi heti kutkuttamaan ajatus omista hackamoreista tuolle ja kas kummaa, nyt ne roikkuvat suitsissa kiinni kun olihan sellaiset aivan pakko käydä ostamassa! Ovat kyllä osoittautuneet aivan loistaviksi kapistuksiksi ja nyt aloitettiin siis pääosin kuolaimettomilla ratsastus, mitä en olisi koskaan uskonut tuon kanssa tekeväni. JES! Maastossa toimivuudesta en osaa vielä sanoa mitään, mutta kokeilemallahan sekin selviää.

Hööks 35€ (kuva lainattu hooks.fi)

Tänään käytiin äitin ja Janinan kanssa tallilla. Janina halusi puuhata Fannin kanssa kentällä maastakäsin ja keksinkin laittaa heille tynnyrit pujotteluradaksi ja kaksi puomia, joiden väliin piti pysähtyä. Fanni toimi ihan loistavasti, niin narun päässä kuin irtonakin kävellen Janinan perässä. Tosin saihan neiti palkkioksi porkkanan palasia ja rapsutuksia kun toimi oikein. Alla video pujotteluista ja pysähdyksestä irtona.Lopuksi päästettiin Fanni juoksemaan irtona laukat ja ravit kun päivän aivojumpat oli tehty. Siinäkin neiti toimi taas mallikkaasti ja juoksenteli ympyrällä Janinan käskyttäessä keskeltä. Loppukäynnit Janina käveli riimun kanssa ilman satulaa kentällä vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti