keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Hevosen ja koiran liikutusta

Kuten edellisessä postauksessa mainitsin, kävin tänään liikuttamassa puoliveritamman, Vivan. 

Pitihän mun aamulla herätä jo kymmeneltä, jotta olisin kerennyt aamupäivästä käymään heppailemassa, mutta kas kummaa, nukuttikin niin hyvin, että olin herätyskellon sammuttanut unissani ja nousin sängystä vasta kahdeltatoista. Hups. Enhän siinä muuta kerennyt kuin juomaan aamukahvit, postailemaan samalla niitä hörppiessä sekä käyttämään koirat päivälenkillä, jonka jälkeen piti viedä Janina taas teoriakokeeseen, josta se pääsikin läpi, JEEE! :) Kohta helpottaa munkin arki kun en joudu jokapäivä tallilla ravaamaan vaan Janinakin pääsee menemään ihan itekseen kunhan mopokortin saa.

Pääsin tallille siis vasta joskus siinä puoli neljän maissa ja ensitöikseni siivosin karsinat, joita tuolla tallilla siis vain kaksi. Tosin ei olisi tarvinnut siivota kuin Vivan karsina, mutta ajattelin siinä samassa siivota myös toisen hevosen karsinan sekä vaihdoin molempiin vedet. 

Tallin jälkeen hain Vivan sisälle varustukseen. Harjasin sen karsinassa ja sehän halusi pyöriä kuin väkkärä ympäri karsinaa minä perässä, oli varmaankin suhteellisen huvittavan näköistä. Vivalla on siis vetopaniikki, joten sitä ei voi sitoa kiinni mihinkään. 

Kun olin valmis, hyppäsin pihalla tamman selkään ja lähdin tekemään noin 40 minuutin lenkin sen kanssa. Kaikki askellajit läpi ja oli tosi kiva ratsastaa, vaikka säikkyi jotain pientä. Mäkin haluan toisen hevosen ja juurikin tuon tapaisen. Ihan mahtava hevonen ratsastaa - ainakin omasta mielestäni tarpeeksi rauhallinen, mutta kuitenkin siinä on sitä jotain ihanaa. 




Maastolenkin jälkeen hoidin tamman takaisin tarhaan ja suuntasin kotiin syömään sekä valmistautumaan lähtöön ulos kavereiden kanssa heilumaan.

Tylsyys kuitenkin iski muutaman tunnin kavereiden kanssa oleskellessa, joten kun kaikki lähtivät kotiin, kävin minä kotoota nappaamassa meidän Veetin ja suuntasin läheisille montuille heittelemään sen kanssa keppiä. Tuntihan siinä vierähti kunnes pääsin kotiin ja vihdoin peiton alle :)



Huomenna olisi tarkoitus mennä liikuttamaan Fanni ja Nosse. Fannilla pidin tänään vapaapäivän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti