maanantai 14. huhtikuuta 2014

Ratsastelua Fannilla & muilla hevosilla!

Vihdoin ja viimein saatiin taas kuvailtua, joten on paljon mukavampaa postaillakin :)

Ollaan nyt parina päivänä käyty kaverini Nooran kanssa liikuttamassa Fannia pellolla. 
Pääosin on mennyt ihan kivasti, mutta kyllä sitä virtaakin on riittänyt niin paljon, että on meinannut itelläkin  alkaa jo virtapiikit nousemaan omassa pääkopassa.



Yhtenä päivänä käytiin myös liikuttamassa Nooran hoitopollet, lv-ruuna Hill's Caleb eli tutummin Caleb sekä sh-ruuna Marskin Hessu eli Hessu, jota olen itsekin liikutellut ennen Fannin ostoa. Itse menin Hessulla ja Noora Calebilla. Tehtiin noin tunnin maastolenkki, mikä meni kivasti ja oli mukavaa päästä muidenkin hevosten selkään välillä kuin Nossen ja Fannin :)

Eilen Noora sai Fannin menemään tosi kivasti loppujen lopuksi. Ravia vain hiukan ja muuten pelkkää käyntityöskentelyä! Käytössä oli vielä remonttisuitset, joissa kiinni baucherit ja satulakin oltiin jätetty tallille.




Tänään lähdin illalla Janinan kanssa tallille. Sillä aikaa kun Janina laittoi Fannin kuntoon, tein itse iltatallin valmiiksi, jonka jälkeen köpöteltiin läheiselle pellolle. 





Janina ratsasti Fannia ensin, jonka jälkeen itse kipusin selkään. Virtaa riitti aika huimasti, eikä karvamamma olisi tahtonut muutakuin juosta täysillä alta... Loppujen lopuksi sain sen kuitenkin menemään ihan kivasti, ainakin osittain. 

Kuinka niin en seiso paikallani?


Loppukäynnit tallille sai Fanni kävellä ilman ratsastajaa selässä. 


Tallille päästyämme, Janina nappasi Nossen tarhasta ja otti sen harjaukseen ja laittoi kuntoon kun olin luvannut Hennalle liikuttavani sen tänään. Itse hoidin Fannin silläaikaa tarhakuntoon. Tarkoituksena olisi siis ollut, että oltaisi menty vielä Nossenkin kanssa pellolle, mutta totesin, että Janina voi mennä sen kanssa tekemään maastolenkin. 

Nosse & Janina lähdössä lenkille.

Päätin silläaikaa parturoida Fannin rokkitukan taas lyhyemmäksi kun oli niin pitkäksi päässyt kasvamaan. 


Kuivattelua, harjan saksimista ja houkutuksena heinää nokan edessä, jotta tukka olisi helpompi leikata ;)

Molemmat hevoset pääsivät vielä lenkin ja liikutuksen jälkeisen hoidon jälkeen tarhailemaan.



Nyt Nossen sädemädän takia, se tarhailee kuivemmassa metsätarhassa yksin kun tuo toinen tarha on niin mutainen ja Fanni onkin päässyt Hessu -ponin (Jussilan Heartbreaker) kanssa samaan tarhaan. Pieniä erimielisyyksiä niillä ilmeisesti on ollut, kun Fannilla oli rupeutunut haava kintereen yläpuolella sekä pienet puremajäljet kaulassa, mutta nyt näyttivät jo tulevan oikein mallikkaasti toimeen. Fannia ei siis voi metsätarhaan laittaa, sillä se ei siellä pysy ilman sähköä vaan tulee yli. 

Fanni & Hessu

Ajankohtaisena asian voisin jo nyt ilmaista lähtevämme kokoonpanona Fanni sekä Nosse 4.5. match show'hun keräämään lisää sinisiä ruusukkeita ja ennenkaikkea lisää kokemusta Fannille reissaamiseen ja esiintymiseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti