maanantai 17. kesäkuuta 2013

Ostoksia ja pelkomaastoilua!

Lähdettiin tallille vasta iltapäivällä Hennan kanssa, koska minä satuin valvomaan viime yönä puoli viiteen aamulla kun jumituin koneelle, hups! 
Fampula makasi taas laitumella, mutta ennenkuin ehdin sitä lähteä hakemaan se ponkaisi ylös oma-aloitteisesti hiukan kuitenkin varoen toista takasta. Luulen vahvasti, että se makaa sen päällä ja se puutuu tms, koska taas jälleen kerran ei ollut muutaman askeleen jälkeen minkäänlaista ongelmaa sievässä hevosenkoivessa vaan se toimi kuin nakutettu. 
Siispä se sai ruuan nassuun samalla kun harjailin ja laitoin sitä ratsastuskuntoon. 
Lähdettiin maastoilemaan, koska pellolla ei olisi voinut reenailla kunnolla sateisten ilmojen jälkeen kun se on ihan mutalössöä hetken ravailun päästä. 
Fanni oli rauhallinen kun lähdettiin tallin pihasta ja onnistuttiin jopa kävelemään täysin pitkin ohjin vaikka yleensä on hirmu kiire porskuttaa eteenpäin. Päätettiin lähteä katsomaan mihin eräs hiekkatie menee ja siellä olikin sitten tosi kivat ravi- ja laukkapätkät niin ei muutakun kaasu pohjaan ja menoksi. Fanni oli ihan suhteellisen rauhallinen ratsastaa laukassakin eikä yrittänyt lähteä pinkomaan mittari punaisella eteenpäin. 
Matkan varrella olikin sitten maatila, jossa lehmät laidunsivat tien vieressä olevalla laitumella ja karvakorvakaksikko niitä sitten epäilyttävästi tuijotti, lienee pelkäsivät, että ne läikikkäät ötökät hyökkäävät kimppuun. Päästiin kuitenkin laitumen ohi ongelmitta, sillä lehmät makoilivat ja tuijottivat vain meitä. Tie kuitenkin päättyi pian asvalttitielle, eikä sitten viitsitty lähteä sinne menemään, koska mihin lie oltaisi eksytty. Käännyttiin siis takaisin ja vauhti alkoi nousemaan kotiin päin. Lehmien näkyessä huomattiinkin, että kaikki niistä oli tullut laitumen aidalle kyttäämään meitä ja siitäkös meidän kavioeläimet pelästyivät! Fanni alkoi lähes vapisemaan kauhusta ja jännittyi ihan mukavasti samalla kun yritti livistää meikäläisen ohjasotteita vastaan karkuun ja Nosse pelkäsi niin, että peruutti pusikkoon ja nousi sieltä ryminällä myös ylös. Päätin hypätä alas selästä ja taluttaa Fannin lehmien ohi... yrittihän se hieman mua lähteä viemään yhden lehmän juoksukohtauksen huomatessaan. Päästiin kuitenkin näiden pieniä hevosia raatelevien otusten ohitse ilman mitään sen suurempaa sirkusta ja jatkettiin matkaa. Otettiin vielä muutama laukka- ja ravipätkä, tosin neiti yritti paahtaa kaasu pohjassa, mutta enpä antanut periksi. Kotiin päin oli hirmu kiire, mutta päästiin silti taas turvallisesti perille. 
Fanni sai vielä lenkin jälkeen harjauksen ja linimentit koipiin, jonka jälkeen pääsi taas laiduntamaan.

Illalla kävin Börjesillä ostamassa Fannille uudet meksikolaiset ja tarkoituksena tietysti ostaa vain ne ja lähteä pois, mutta mukaan tarttui myös kiva punainen raippa ja oranssipinkihtävä kumisuka :)

Tämmöinen raippa, mutta punaisena :)


Tälläiset ruskeat meksikolaiset :)

Unohdin tänään kameran kotiin, joten kuvia en saanut tallilla otettua, huomenna uusi yritys siis !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti