tiistai 1. toukokuuta 2012

Näyttelyä!

Ihanaa, kesä tulossa, ainakin ilmat näyttävät siltä! - joten viihdyn tallillakin paremmin.

Eilen oltiin siis Laitilan Ratsastajien järjestämässä harjoitusnäyttelyssä (match show?) Laitilassa.
Haettiin koppi pihalle jo perjantaina, että päästään lauantai aamuna lähtemään suoraan tallille.
Lauantai aamuna herättiin siinä 8 aikaan ja kaverini Riikka tuli mukaan matkalle. Tallille suunnattiin puoli kymmeneksi, ja varattiin siihen tallilla oloon tunti, vaikkei siinä mennytkään niin kauan. Hepat oli vielä sisällä kun lupasin heittää ne ulos, ja Fannihan ei siitä riemastunut kun joutuikin itse jäämään naruihin seisomaan kun muut menivät tarhaan. 
Harjailtiin neiti kunnolla ja suihkuttelin siihen vielä karvankiillotusainetta ja äiti saksi harjan suht' tasaiseksi, kun oma kädenjälkeni oli mitä kauhein ja en saanut laitettua neidille sykeröitä, mutta ihan ok se oli aukikin.
Heitettiin Fannille fleece ja ja kuljetussuojat ja talutin sen traileriin, jonne se meni tosi ihmeen hyvin, ei paljon tarvinnut houkutella tms, joten päästiin matkaan jo aika nopeasti :)



Kun päästiin navigaattorin neuvomana Laitilan Ratsastajien maneesille, menin traileriin laittamaan Fannille suitset naamaan ja alettiin purkamaan sitä ulos, mutta kun iskä oli saanut lastausrampin alas ja oli avaamassa takapuomia, Fanni pelästyi ja sai ihmeellisen sätkyn ja meni paniikkiin, mutta onneksi saatiin neiti rauhotettua ja turvallisesti ulos. 
Äiti haki meille numerolapun silläaikaa kun puunattiin Fanni edes hieman edustavan näköiseksi, jonka jälkeen taluttelin sitä siinä parkkialueella, mutta neiti tykkäsi jyräillä ja olla vauhdikkaalla päällä, onneksi sentään ei alkanut pahemmin riehumaan. Kentällä kävin myös muutaman kierroksen kävelemässä, mutta siellä oli niin paljon muitakin ja Fanni pelkäsi kentän reunoja (?) tms, ja yritti puskea päin, joten tulin pois.


Maneesiin menossa pelkäsi estetolppia ja muita tavaroita, jotka oli oviaukon kummallakin puolella, mutta pienellä rauhoittelulla sain sen sisälle. Käyttäytyi maneesissa tosi fiksusti, jota ihmettelin suuresti, peilit tosin oli neidin mielestä kivoja ja niistä oli aina kiva jäädä itseään peilailemaan. Ravissa yritti välillä kaahottaa, mutta meni ihan ok vaikka paremminkin olisi kyllä voinut mennä, ei kuitenkaan sijoituttu :( Noh, eipä sillä merkitystä, kun en ole menossa mihinkään ketään voittamaan, vaan on kiva saada itselleen kokemusta ja myös hevoselle, kun Fannikaan ei niin mitenkään hirveästi ole missään isoissa tilanteissa ollut (lukuunottamatta raviaikoja, mutta silloinkin ajettu silmälapuilla).
Harjoitusnäyttelyn tulokset voinette katsoa TÄÄLTÄ.


Kun alettiin lastaamaan Fannia kotimatkaa varten, niin eihän tuo meinannut millään sitten enää mennä traileriin, liekö pelästyi sitä mitä tapahtui kun tultiin? Yritin suostutella sitä ruualla sisälle, mutta ei hyödyttänyt kun seisoi vain etujalat rampilla. 
Kun tajuttiin ettei se vaan sinne oikeasti nyt tahdo kävellä, käskin Janinan tulla narunpäähän traileriin ja itse menin tuuppasemaan pepusta, niin saatiin neiti traikkuun ihan reippaasti kävelemällä ja kotimatka alkoi. 
Tallilla Fanni pääsi suoraan tarhaan kavereiden kanssa !

Näyttelyarvostelun kirjoitan tänne seuraavassa postauksessa :)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti